Plantrekkers!

“Kom binnen juffrouw en welkom in onze nieuwe woning, het is hier gezellig en warm met het zonnetje in huis. We moeten niet eens de verwarming opzetten.” Met een grote glimlach word ik onthaald bij Dhr en Mevr Baele – Canipel, of beter gekend als Jozef en Monique. “Ik heb hier de eerste steen weten leggen”, zegt Jozef fier, “en ik zei tegen ons Monique, daar gaan we wonen.“  Jozef en Monique hebben sinds mensenheugnis in een rijwoning in de nabije buurt van hun serviceflat gewoond en kijken nu uit op hun vroegere tuin.

Jozef is nierpatient. Bij deze diagnose stond hun besluit vast.  Gedaan met het onderhouden van hun huis en tuin. Tijd voor rust en luxe en vooral tijd voor zichzelf. De beslissing om te verhuizen werd genomen.

Hun huis werd te koop gezet bij WELLEMAN. “8 dagen later was het verkocht,” vertrouwt Jozef mij toe met blinkende ogen.

Inmiddels zijn de nieuwe eigenaars de nieuwe woonst aan het inrichten en opknappen.

Plantrekkers

Ze zijn zelfs nog een stukje aan het bijbouwen. Jozef en Monique houden contact met de nieuwe eigenaars. “Ze zijn hier vorige week nog komen Nieuwjaren zie,” glimlacht Monique. Sinds november 2014 wonen ze in hun nieuwe thuis in de Sint-Lievenslaan te Herzele. “Ons meubels passen hier perfect en had het aan mij gelegen, ik had nog wat meer meubels achtergelaten,” knipoogt Monique.
Ze zijn gelukkig en klagen, dat doen ze niet. Ze weten dat er steeds hulp in de buurt is en zijn blij dat er meer tijd is vrijgekomen voor zichzelf en hun vrienden! Want iedere dinsdag is het koffiedag – thuis of op verplaatsing – en zolang ze goed te been zijn, trekken ze er op uit.  Dat weet ook Nathalie van Rompu, de sympathieke woonassistente. “Op Jozef en Monique kan je rekenen, ze zijn een beetje de beschermengels van dit gebouw.“ bevestigt Nathalie.


Voorlopig heeft Jozef geen extra zorg nodig. Een ijzersterke veteraan is niet stuk te krijgen, zegt hij, “Maar als de dag komt dat het minder goed zou gaan, dan zijn we hier al op ons gemak, onze dokter woont hier zelfs achter de hoek.”


De woonassistente komt regelmatig op bezoek bij alle bewoners, dus ook bij Jozef & Monique om eens poolshoogte te nemen over hun wonen, gezondheid en hun levensvreugde. “We zijn hier echt tevreden, van ons mag er hier in het gebouw nog wat volk bijkomen, want dat maakt het nog zo gezellig in de gemeenschappelijke ruimte beneden.“

Jozef en Monique zijn echte plantrekkers en voelen zich thuis in hun serviceflat. Na een verdere rondleiding in hun nieuwe thuis vertrek ik met het gevoel dat Jozef en Monique hier echt op hun gemak zijn en genieten van elk moment. Dat doet ons plezier!

“Altijd welkom“  zeggen ze bijna tegelijkertijd bij het afscheid nemen.